Tapasmenu All-you-can-eat

All-you-can-eat

Mezze buffet

 

Bij Mezze kunt u genieten van heerlijke huisgemaakte mezzes, dit zijn Arabische tapas. In onze kleurrijke omgeving kunt u uitgebreid tafelen, maar u kunt bij ons ook goed terecht voor een snelle, kwalitatieve hap voordat u naar het strand, de bioscoop, het casino of het theater gaat.

Het buffet is vanaf 17.00 uur geopend en bestaat uit dagelijks wisselende mezze’s (tapas). Er is altijd een variatie aan koude en warme vis-, vlees- en vegetarische gerechten. Onze bediening helpt u graag met het samenstellen van uw tapas plateau. Alle gerechten bij Mezze zijn 100% Halal.
Al voor slechts €19,50 p.p. kunt u onbeperkt* genieten en voor €24,50 p.p. is ook het dessert, bestaande uit Arabische zoetigheden, inbegrepen. Kinderen tot 10 jaar krijgen 50% korting.

In de weekenden is Mezze ook geopend voor de lunch. Tijdens de lunch kunt u gerechten kiezen van de kaart, dan is er geen buffet.

* onbeperkt 2 uur en exclusief drankjes.

Reserveer nu een tafel

All-you-can-eat-tapas-buffet_mezze_scheveningen

 

Weekly Specials

 

Shorbet goedar

Groentesoep

 

Bamia

Okra met lamsvlees

 

Msagan

Traditionele gerecht met kip

 

Goedar

Groenten met bechamelsaus

 

Riz

Rijst met vermicelli

 

Thimar albahr

Zeevruchten

 

Daood basha

Gehaktballetjes in tomatensalsa

 

Vers van de grill

Kipfilet

Kofta van rund

 

Jawnih

Gepaneerde kipvleugels

 

Rakakat

Bladerdeeg met fetakaas

 

Salata almoesem

Gemengde salade

 

Ardishoki

Artjoksalade

 

Salata adas

Linzen salade

 

Humus

Kikkererwten puree met tahina

 

Cacik

Yougert met komkommer en knoflook

 

Muhammara

Paprikadip

 

 

Recept v/d week

Recept van de week

Msagan

Ingrediënten:

1 kilo kippendij
2,5 eetlepel sumac
1 tl piment, 1 tl kaneel, 1 tl nootmuskaat
1 citroen
4 tenen knoflook, fijn gehakt
500 gram ui
40 gram pijnboompitten
3 Libanese broden (flat bread)
Zout, peper, suiker
Olijfolie
25 gram roomboter

Musakhan bestaat uit drie lagen: Onderaan het gerecht ligt Libanees brood met daarop een goede laag gekarameliseerde ui. Op de ui ligt een laag met malse kip. Besprenkeld met geroosterde pijnboompitten en sumac.

Stap 1: Marineer de kip: Doe 3 eetlepels olie, de knoflook, sap van een citroen, 1 eetlepel sumac en de andere specerijen met de kip in een mengkom. Mix goed door en besprenkel rijkelijk met zout en peper. Laat 1 tot 24 uur afgedekt en koel marineren.

Stap 2: Uien karameliseren: Snij de uien in halve ringen. Zorg dat je de ui mooi dun en lang snijdt. Smelt de roomboter met een scheut olijfolie in een koekenpan. Voeg de uien toe, zet het vuur laag tot middelhoog. Voeg nog 1 eetlepel sumac toe, en breng verder op smaak met peper / zout en rijkelijk suiker. Laat 15-20 minuten garen tot de uien helemaal glazig en zacht zijn. Als de uien aan dreigen te branden kan je extra boter / olie erbij doen.

Stap 3: Kip bereiden: Doe een scheut olijfolie in een (gietijzeren) pan. Voeg de kip toe. Bak alle kippendijen aan alle kanten goud bruin. Doe vervolgens 100 ml water in de pan en zet het deksel erop. Laat de kip sudderen en draai zo nu en dan om. Laat 20 minuten staan zodat de kip gaar kan worden. Haal de kip uit pan en bewaar het kookvocht.

Stap 4: Het Libanese brood bereiden: Zet je oven op 180 graden. Pak (afhankelijk van de grootte) één of twee ronde ovenschalen. Knip of snij de 3 Libanese broden in vier kwarten. Je krijgt dan 12 pizzapunten van Libanees brood. Dip elk van deze punten in het kookvocht van de kip, zorg dat beide kante goed doorweekt zijn en leg hem vervolgens in de ronde ovenschaal. Leg alle stukjes in één ovenschaal. Zodat de gehele bodem bedekt is.

Stap 5: Het gerecht opbouwen: Bedek het Libanese brood met de gekarameliseerde uien. Verdeel de stukken kippendij over de schaal. Besprenkel met peper en zout. Pak de pijnboompitten en de laatste sumac en strooi deze over het gerecht. Zet nog 10 minuten in de oven.

Stap 6: Het gerecht eten: Gebruik een pannenkoekenmes om stukken brood / kip / ui over bordjes te verdelen.

Eet smakelijk!