Tapasmenu All-you-can-eat

All-you-can-eat

Mezze buffet

 

Bij Mezze kunt u genieten van heerlijke huisgemaakte mezzes, dit zijn Arabische tapas. In onze kleurrijke omgeving kunt u uitgebreid tafelen, maar u kunt bij ons ook goed terecht voor een snelle, kwalitatieve hap voordat u naar het strand, de bioscoop, het casino of het theater gaat.

Het buffet is vanaf 17.00 uur geopend en bestaat uit dagelijks wisselende mezze’s (tapas). Er is altijd een variatie aan koude en warme vis-, vlees- en vegetarische gerechten. Onze bediening helpt u graag met het samenstellen van uw tapas plateau. Alle gerechten bij Mezze zijn 100% Halal.
Al voor slechts €19,50 p.p. kunt u onbeperkt* genieten en voor €24,50 p.p. is ook het dessert, bestaande uit Arabische zoetigheden, inbegrepen. Kinderen tot 10 jaar krijgen 50% korting.

In de weekenden is Mezze ook geopend voor de lunch. Tijdens de lunch kunt u gerechten kiezen van de kaart, dan is er geen buffet.

* onbeperkt 2 uur en exclusief drankjes.

Reserveer nu een tafel

All-you-can-eat-tapas-buffet_mezze_scheveningen

 

Weekly Specials

KOUDE MEZZES
Hummus: kikkererwtendip
Salata foul: bruine bonen salade
Salata couscous: zoete couscoussalade
Haydari: yoghurtdip met dille en wortel

WARME MEZZE
Lahmacun: Turkse pizza
Falafel: koekjes van tuinbonen en kikkererwten

SALADES
Choriatiki: Griekse salade
Salata sabanech: wilde spinaziesalade

SOEP
Mercimek Corbasi: Turkse linzensoep

HOOFDGERECHT
Bamia: rundvlees met okra
Tajine djaj: stoofschotel van kip
Karniyarik: aubergine gevuld met lamsgehakt
Samak mshakel: verschillende soorten vis
Kizartma: gegrilde groenten
Pilav: Turkse rijst met vermicelli

A LA MINUTE
Kalfs spareribs
Garnalenspiesje

Recept v/d week

Karnıyarık (Turkse gevulde aubergine met gehakt uit de oven)

Benodigdheden (voor vier personen):
4 grote aubergines (of 6 dunne)
350 gram lamsgehakt
1 ui
2 teentjes knoflook
3 tomaten
2 groene pepers
1 eetlepel tomatenpuree
1 handvol platte peterselie
zout, peper, komijn
zonnebloemolie

Bereiding
Was de aubergines en schil ze om en om. Prik ze aan alle kanten een paar keer in met een mes en bestrijk ze met wat zonnebloemolie. Leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat en pof ze in de oven op 220 graden. Ze zijn gaar als je er zonder moeite met een mes in kan prikken (kies het dikste stuk): bij mij duurde dat ongeveer 3 kwartier. Maak ondertussen alvast de gehaktvulling: kruis twee tomaten in en leg ze even in kokend water. Snij de ui fijn en fruit hem aan in wat olie. Snij één groene peper fijn en voeg deze toe aan de ui.

Voeg, als de ui glazig ziet ook het gehakt toe en bak het rul. Ontvel ondertussen de twee tomaten en snij ze in blokjes. Snij ook de knoflook fijn en voeg deze met de tomaten toe aan het gehaktmengsel. Laat het geheel nu op een laag vuur zachtjes doorsudderen tot het meeste vocht van de tomaten is verdampt. Dit duurde bij mij een kwartiertje. Zet het vuur dan uit en voeg zout, peper, komijn en fijngesneden peterselie toe. Haal de aubergines als ze gaar zijn uit de oven en leg ze in een ovenschaal (ik heb twee ovenschalen gebruikt). Snij elke aubergine in de lengte open en ‘vouw’ hem nog wat verder open met behulp van een lepel. Schep nu 1/4 deel van het gehaktmengsel in de aubergine.

Werk zo alle aubergines af. Snij plakken van de overgebleven tomaat en snij de groene peper in vier repen. Leg op elke aubergine een halve plak tomaat en een reep groene peper. Roer de eetlepel tomatenpuree los met 200 ml heet water en giet dit in de ovenschaal (of verdeel het over de twee ovenschalen). Dek de schalen af met aluminiumfolie. Draai de oventemperatuur terug naar 180 graden en schuif de schalen de oven in. Laat het gerecht een half uurtje doorgaren: verwijder dan het aluminiumfolie en laat de gevulde aubergines in een kwartiertje nog een mooi kleurtje krijgen.